Wat voor boot is een jacht?

Een jacht is een voornamelijk snel en luxe ingericht model van een schip of boot, deze boten worden alleen maar gebruikt om personen te vervoeren of voor recreatieve doeleinden. Het woord jacht is bedacht door de Prins Maurits van Oranje in de 17de eeuw. Later in de tijd hebben de Engelse het woord overgenomen en veranderd naar “yacht”.

Waar is de term jacht begonnen?

In de 17de eeuw is de term jacht begonnen als een snelle boot die door de Nederlands werd gebruikt als om piraten te weren uit Nederlands gebied. Later in het jaar 1660 werd het gebruikt om de Koning Charles II van Engeland vanuit Nederland naar Engeland over te varen. Vanaf toen werd de term jacht gebruikt als een boot die belangrijke personen zou rondvaren

Wat zijn de verschillen met andere boten?

Een jacht verschilt met een ander boot doordat het voornamelijk voor een recreatief doeleind is gemaakt en wordt gebruikt en nadat de stoomboot opkwam werd het pas gekoppeld met het luxe principe. Na de jaren 50 zijn jachten alleen nog maar gemaakt met hout en staal. Tegenwoordig worden de moderne jachten gemaakt met aluminium, carbon en glasvezel.

Hoe lang is een jacht?

Een jacht kan ontzettend verschillen qua lengte doordat er mega grote jachten worden gemaakt en er ook jachten zijn van een redelijk normale grote. Een jacht is minimaal 12 meter lang en dat varieert tot grotere van tientallen meters lang. Wanneer een jacht onder de 10 meter lang is wordt deze een cruiser genoemd. Wanneer een jacht boven de 24 meter lang is wordt deze een superjacht genoemd en wanneer de lengte boven de 50 meter ligt wordt het een megajacht genoemd.

Wat voor jachten bestaan er tegenwoordig?

Tegenwoordig bestaan er twee verschillende soort boten namelijk

zeilboten en motorboten. Bij de zeiljachten wordt er onderscheid gemaakt in weekend jachten, cruise jachten en luxe zeiljachten. Bij de motorjachten zitten de verschillen in

cruise jachten, jachten speciaal voor sportvissers en luxe jachten.

Op zoek naar uw eigen jacht?

Wanneer u opzoek bent naar uw eigen jacht kunt u een jacht makelaar inschakelen zoals  Jachtmakelaardij Kappers. De jacht makelaar kan met u de aandachtspunten bij het kopen van een jacht bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *