Maritieme trainingen

Wanneer we kijken naar scheepvaart en offshore, dan zijn er erg veel wetten en regels met betrekking tot het voorkomen van calamiteiten aan boord. Onafhankelijk of dat gaat om veerboten of vrachtschepen.

 

 

maritieme trainingen

Foto: veiligheids-trainingen.nl
Medewerkers van veerboten en vrachtschepen moeten daarom goed weten hoe ze adequaat kunnen handelen in geval van ongevallen aan boord, brand aan boord of bijvoorbeeld een gebroken been. Via opleider G4S (zie veiligheids-trainingen.nl) zijn er mogelijkheden om een maritieme opleiding te volgen, waarbij medewerkers goed op bepaalde calamiteiten worden voorbereid.
De trainingen ‘overleven op zee’ is een onderdeel van de Basic Safety Training, waarbij verder ook nog Medical First Aird, Fire Fighting en Human Behaviour aan bod komen. In de internationale gemeenschappelijke veiligheidsbeginselen wordt de training ‘overleven op zee’ ook wel Personal Survival als verplicht materiaal voor bemanningsleden van beroepsvaart op groot vaarwater gezien. Deze maritieme trainingen kunnen worden gegeven op het schip van de desbetreffende werkgever of op het een coaster van G4S welke in Heerenveen gestationeerd is.
De trainingen van G4S worden erkend en gecertificeerd door de Divisie Scheepvaart van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. Zij bieden de volgende Maritieme opleidingen:
• Opleiding Advanced Fire Fighting
• Refresher Advanced Fire Fighting
• Opleiding Basic Safety Training
• Opleiding of Refresher Scheepsgezondheidszorg

Naast het verzorgen van maritieme opleidingen verzorgt G4S ook industriële trainingen, security trainingen, EHBO trainingen en BHV trainingen.