Aanvaring zeeschepen in de mist

Twee zeeschepen kwamen woensdag in aanvaring op de mistige rede van Vlissingen. Het Korps Landelijke Politiediensten heeft een onderzoek ingesteld naar de aanvaring, waarbij beide schepen materiele schade opliepen. Gelukkig waren er geen persoonlijke ongelukken en werd ook het milieu niet aangetast. Veilig varen mist
De Waterpolitie van het KLPD kreeg rond 20.30 de melding van een aanvaring tussen twee zeeschepen op de Westerschelde bij Vlissingen. Het ging hierbij om een leeg schip varend onder de vlag van de Marshall Islands dat op weg was van de Sloehaven richting de Wielingen en een geladen schip onder Maltese vlag dat zich vanuit Antwerpen richting het Oostgat  bewoog.
Net voordat de aanvaring plaatst vond had op een van de schepen nog een loodswissel plaatsgevonden. Er wordt nog onderzocht door de Waterpolitie of de loodswissel misschien invloed heeft gehad op de oorzaak van de aanvaring of dat misschien alleen de mist de oorzaak van het niet veilig varen was.  Het schip dat onder de vlag van de Marshall Islands voer werd aan bakboordzijde in het midden geraakt waarbij een ballasttank op ongeveer zes meter van de waterlijn een scheur van ruim een meter opliep. Het Maltese schip had schade aan stuurboordboeg over een lengte van ongeveer zes meter. De beide schepen liggen voor nadere inspectie ten anker op de rede van Vlissingen.