Geen WK voetbal maar wel WK Zeilen in Nederland?

Afgelopen week hebben het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag hun aanbieding als Veilig varen wk zeilen gastheer voor het WK Zeilen in 2014 bij de ISAF ingediend. In het voorjaar van 2011 zal bekend worden of het WK zeilen zich ook daadwerkelijk in Nederland gaat plaatsvinden.
Na het succesvolle WK 470 beweeerd de Haagse wethouder van Sport, Karsten Klein dat de stad klaar is voor een groter evenement. Den Haag is niet alleen een mooie stad achter de duinen, ook aan de andere kant van de duinen valt er veel te beleven.

Eens in de vier jaar wordt er het ISAF WK zeilen georganiseerd waarbij de beste zeilers in Olympische klassen deelnemen. Na de Olympische spelen is het WK zeilen het grootste en belangrijkste zeilevenement. In 2007 vond het WK zeilen in Cascais (Portugal) plaats en aankomend jaar zal in december het ISAF WK zeilen in Perth (Australie) plaats vinden.

Gemeente Den Haag en het Watersportverbond willen onder het motto “(S) Port of Inspiration” een compact, milieuvriendelijk en bereikbaar evenement opzetten met daarbij een multimediale, innovatieve presentatie in samenwerking met de NOS. Dit zal worden gerealiseerd met o.a. beeldschermen op het strand en in de haven, live 3D GPS tracking en een eigen radiozender. Hierdoor kunnen bezoekers het evenement zowel thuis als ter plaatse op de voet volgen. Daarnaast staat er ook een uitgebreid programma met live artiesten, een international food festival en andere sportieve activiteiten gepland.
Naast Den Haag hebben ook Polen, Argentinie, Canada, China, Spanje en Denemarken een bid ingediend voor het ISAF WK 2014.